magamról / about me

DSC_0150smallHuszti Kinga vagyok, valaha könyvrestaurátor. Ahogy a gyermekeim növekedtek, olyan munkát kerestem, ami lehetővé tette, hogy mellettük is ott lehessek és pénzt is keressek. Valami rugalmasat, színeset, örömtelit, alkotót. Nem kis kívánság, de néhány próbálkozás után megtaláltam az IGAZIT. Amint először került gyapjú a kezembe, – amiből golyót gyúrtunk a Hagyományok Házában – tudtam, nem kell tovább keresnem. Bár akkor még nem láttam a végtelen lehetőségeket, de az örömöt éreztem. Mint az a gyerek, aki beülhet a homokozóba a parkban és élvezettel süti a homokpogácsát, majd néhány évvel később eljut a tengerpartra. Ameddig a szem ellát szabadság, szín – ami a lelkedig hatol – és a homokvárak, paloták, városok, világok létrehozásának lehetősége! Ezt éreztem és érzem ma is, mikor az üres, tisztára mosott műhelyasztalomra elkezdem kirakni a színes gyapjúkat. Megunhatatlan… Ha Te, kedves Olvasó, nem szereted a homok érintését, képzelj el valamit, amit szeretsz! Úszol egy erdei tóban, körben fenyők és füves rétek, feletted a végtelen égbolt. Vagy lesiklasz síléceddel a szűz havon egy napsütötte hegyoldalban, csönd és szikrázó fényesség, fenség. Ha ezt átéled, behunyt szemmel, akkor valami hasonlót érzel, mint én, amikor nemezelhetek. Nagyon nagy ajándék!

Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) és ma már a nemezkészítés a fő elfoglaltságom. Munkáimmal találkozhatsz ezen a honlapon, a műhelyemben, a Facebook oldalamon, a Paloma Művészudvarban, a Magma+ Galériában, szerte a világon (Anglia, Egyesült Államok, Írország, Kanada, Kína, Németország, Svájc, Svédország) és kiállításokon.

I am Huszti Kinga. After the birth of my children I was looking for the kind of work that lets me be a mother and an earner at the same time. Something flexible, colourful, joyful and creative. Not something you will find round the corner. But when I met feltmaking for the first time, – at the Hungarian Heritage House, making a felt ball – I knew I have found what I was looking for. I was lost to the magic of feltmaking. I did not realize at once this whole new world, the endless possibilities opening up for me. I only felt happy.
Like a small child playing in the sandpit, who a few years later discovers a sandy beach by the sea. The freedom of vast open spaces, the colours that get to your heart and the possibility of creating castles, cities, whole new worlds open up for you there. That is what discovering feltmaking have meant to me and still does from day to day when I start to cover my clean worktable with colourful wool. I can explore, construct, experiment… it is mesmerizing.

I am a member of the Association of Hungarian Creative Artists (MAOE) and feltmaking is my profession. You can see my works on this website, my Facebook page, in my studio, Paloma Artists Courtyard and Magma+ Gallery in Budapest and around the world (Canada, China, Germany, Ireland, Sweden, Switzerland, U.K., USA) or on exhibitions.